Recreatiereis Kalogria

PLV-reis  voorjaar 2018 - Kalogria (Griekenland).

Zin in zon en de mooie ligging van het hotel deden me besluiten om eens mee te gaan op reis met de Psoriasis Liga. Van de eerste tot de laatste dag was de zon en een goeie sfeer in de groep volop aanwezig.

Het hotel was gelegen vlakbij de  Strophylia Wetlands: een onwaarschijnlijk mooi natuurreservaat (met de typische parapludennen) waar we regelmatig gingen wandelen. Het prachtige strand met de onmisbare ligzetels en parasolletje lag op amper 5 minuten stappen van het hotel.Een eerste uitstap bracht ons naar het eiland Zakynthos. We genoten van een relaxerende boottocht, met Griekse muziek, en een heerlijke traktatie met kersen en watermeloen. 

olympos.jpg

Bij een volgende uitstap bleven we op het droge en testten we het openbaar vervoer even uit. Een comfortabele bus bracht ons naar Patras, de op twee na grootste stad van Griekenland. We doorkruisten de stad en zochten en vonden veel moois tussen het lelijke dat een oude stad soms te bieden heeft, een mooi contrast. Tijdens een vakantie in Griekenland kan je niet anders dan ook het culturele erfgoed verkennen.Het bezoek aan Olympia met onze ervaren gids was meer dan de moeite waard: tussen de restanten van de imposante bouwwerken en in het museum bracht ze de boeiende Griekse geschiedenis en de Olympische Spelen tot leven. 

Een laatste daguitstap bracht ons met de ferry naar Zakynthos waar we per bus het eiland konden verkennen. Eerst stond een bezoek aan een olijfoliefabriek op het programma: met een boeiende  uiteenzetting over de productie van olijfolie.Daarop volgde een boottocht die ons naar de mooie  baai Navagio Beach bracht waar een scheepswrak ligt, mooi ingesloten tussen de indrukwekkende kalkstenen kliffen. Begin de jaren 80 strandde het daar gevuld met smokkelwaar. Nu is het de grootste toeristische trekpleister van Zakynthos. Terug op de bus stopten we nog bij een sympathieke Griek die met zijn gezin een goed draaiende commerce heeft waar we nog even konden proeven van Griekse snoeperijen en drankjes.Voor onze terugvaart met de ferry kregen we nog even de kans om de sfeer op te snuiven van de stad Zakynthos. Kalogria was een prachtige bestemming.

Kalog.jpg

 

Het was een reis met voor elk wat wils en waarbij iedereen zich steeds vrij mocht voelen om al dan niet mee met de groep op stap te gaan, of eens te kiezen voor wat rust en afzondering. Zon, lekker eten, een verzorgd hotel, vriendelijk personeel, veel moois om te zien en een goeie sfeer doen ons weeral dromen van een volgende reis.

Liliane

 

Najaarsreis 2018 naar Fuerteventura- Canarische eilanden

Van woensdag 21 november tot zaterdag 1 december 2018 (11 dagen of 10 nachten). Verblijf in Hotel R2 PAJARA BEACH*** direct aan de zee (Formule van All in)