Brochure: PSORIASIS ONDER DE LOEP

Mockup_A4_Brochure_1.png

Aan deze 40 bladzijden tellende brochure is heel wat werk vooraf gegaan. Daar is ongeveer een jaar aan gewerkt. Acht mensen met psoriasis hebben in twee redactievergaderingen samen gezeten om te discussiëren over de inhoud en de lay-out van dit drukwerk. Vandaar dat PSORIASIS ONDER DE LOEP sterk zal verschillen met andere publicaties die meestal door medici zijn geschreven.

Vaak worden moeilijkere teksten met goed gekozen illustraties verduidelijkt. In het eerste hoofdstuk is het al van dat: een ‘ontregeld immuunsysteem’ (niet zo makkelijk woord) wordt met militaire precisie uitgelegd. De redactie wilde ook meer verduidelijking bij begrippen als een ‘gezonde levensstijl'. Wat betekent dat precies? Wat bedoelen we bijv. met ‘zonnekapitaal’? Treft psoriasis alleen maar de huid?

Uiteraard krijg je het hele palet aan behandelingen gepresenteerd, maar je krijgt veel meer. Want psoriasis behandelen is iets compleet anders dan psoriasis ‘succesvol’ behandelen. We zijn hier bij een groot probleem beland: veel te veel mensen met psoriasis stoppen iedere behandeling omdat succes bij de behandeling uitblijft (Naar schatting volgen 40 % van de mensen met psoriasis geen enkele behandeling). Die mislukking kan met veel zaken te maken hebben zoals de verwachtingen van de patiënt, de bijwerkingen van het medicijn, arts/patiënt relatie, therapietrouw… Dit komt allemaal uitvoerig aan bod in deze brochure.

 

Wil je deze brochure? Je ontvangt die onmiddellijk nadat je je aansluit als lid.