BOODSCHAP WERELD PSORIASIS DAG 2018

wpd-pledge-banner-2018.png

Op 29 oktober was het Wereld Psoriasis Dag.
Dé boodschap dit jaar is helder en niet mis te verstaan:

BEHANDEL PSORIASIS "ERNSTIG"

Op dit ogenblik lopen er tieners, twintigers, dertigers... rond met een heel ernstige vorm van psoriasis en dit niet één of twee jaar, maar al vele jaren. Dit zou niet mogen ! Er zijn middelen op de markt die de ziekte onder controle kunnen krijgen en houden. Waarom dan al die mooie (!) levensjaren door de hel gaan??? Dit is niet meer te verantwoorden.

Ga alvast in gesprek met je behandelende dermatoloog of reumatoloog en spreek je wensen en verwachtingen uit. Een ernstige psoriasis kan ook met andere aandoeningen gepaard gaan. Bij psoriasis is niet alleen je huid getroffen, je hele lichaam doet mee.

We komen op dit onderwerp terug in de PSORIANT van december 2018. Ook "Psoriasis onder de loep", de nieuwste brochure (40 blz.) van de vereniging, kan je een duwtje in de rug geven om op zoek te gaan naar een efficiëntere behandeling.

Het is mogelijk goed te leven met psoriasis.